آشنایی با ماشین آلات و تجهیزات
واحد بسته بندی مرغ
قطعه بندی و بسته بندی مرغ و فراوری گوشت حاصله به شکل انواع جوجه کباب و شنیسل در کشور ما، صنعت نوپایی است که با تغییر فرهنگ مصرف کنندگان ایرانی طی چندسال اخیر روبه توسعه داشته است. متأسفانه طبق معمول در گام های نخستین، اغلب شرکت های موجود، فاقد هرگونه ماشین آلات موردنیاز در این صنعت می باشند و عموماً انجام فرایند تولید به همان شکل سنتی و کارگاهی اما در تناژ بالاتر صورت می گیرد و تنها مزیت آن، نظارت مسئولین بهداشتی بر پروسه کار است.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
دستگاه قطعه بندی نیمه اتوماتیک مرغ
این دستگاه به منظور خردکردن و برش قطعات مرغ استفاده می شود که دارای تیغ های فولادی و گاردی راهنما است که با قرارگرفتن مرغ به روی گارد و هدایت آن به طرف تیغه، به راحتی لاشه به قطعات مورد نظر برش داده می شود.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
دستگاه پوست کن نیمه اتوماتیک مرغ
این دستگاه به منظور خردکردن و برش قطعات مرغ استفاده می شود که دارای تیغ های فولادی و گاردی راهنما است که با قرارگرفتن مرغ به روی گارد و هدایت آن به طرف تیغه، به راحتی لاشه به قطعات مورد نظر برش داده می شود.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
دستگاه شش کش مرغ
این دستگاه به منظور پاکسازی قطعات مرغ از احشاء باقیمانده درلاشه طراحی شده استبه این طریق که لولهی قابل انعطاف و مکنده دستگاه، توسط پمپ وکیوم قوی به ظرفیت ۵۰ مترمکعب در ساعت، شش وکلیه مرغ را در کسری از ثانیه به داخل مخزن مکش میکند و سپس در دورههای زمانی تعیین شده توسط تایمر، درب مخزن باز و ضایعات حاصله تخلیه میگردد.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
نقاله شستشوی اولیه لاشه مرغ
جهت اخذ مجوز برای بسته بندی لاشه کامل مرغ، می بایست مرغ در بدو ورود به سالن تولید شستشو شود. به این منظور دستگاه شستشوی اولیه، به طریقی طراحی شده است که دارای پایه های مخروطی شکل متصل به نوار استیل نقاله می باشد و مرغ توسط کاربر روی آنها مستقر می شود.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
نقاله عمل آوری و قصابی مرغ
این دستگاه متناسب با ظرفیت های مختلف طراحی می گردد و دارای یک نقاله اصلی است که در طرفین آن تعدادی استندهای تفلونی برای قصابی یا قطعه بندی مرغ قرار دارد. تعداد استندها متناسب با ظرفیت افزایش می یابد. روی نقاله اصلی، استپ هایی قرار داده شده است که کاربران پس از هر عملیات، قطعه را به قسمت بعدی منتقل می کنند و نقاله محصول را به جلو هدایت می کند. در کنار کاربران قیف هایی تعبیه شده که گوشت لخت شده یا قطعه چربی گیری و اصلاح شده را از طریق آن به نقاله زیرین دستگاه منتقل می گردد.
ماشین آلات خط بسته بندی مرغ
نقاله شستشوی گوشت لخت شده و قطعات مرغ
قطعات اصلاح و چربی گیری شده یا گوشت لخت شده مرغ، پس از بی استخوان کردن روی این نقاله منتقل می شود. سپس توسط نوار توری استیل به داخل محفظه ای مخصوص وارد شده و به وسیله نازل های آب پاش از زیر و رو کاملاً شستشو می شود و در انتها تا حدی در قسمت پایانی نوار، آبچک می گردد. در زیر دستگاه سینی مخصوصی به منظور جمع آوری و هدایت پساب حاصله نصب گردیده است.
نقاله آبچکان و بسته بندی قیف دار
آبچکان قطعات مرغ و درصورت لزوم بسته بندی محصول به صورت فله
این نقاله دارای سه مرحله (دو سطح افقی و یک سطح شیبدار) است که محصول را توسط اسلت های نصب شده روی نقاله، در سطح شیب دار منتقل می نماید. در حین این عمل، قطعات شسته شده در مرحله پیشین، ابتدا آبچک می گردند و سپس به داخل قیف انتهایی نقاله ریخته می شوند.
مرینیتور ( وکیوم ماساژور)
فرآوری جوجه کباب از گوشت لخت شده و قطعات مرغ
این دستگاه دارای مخزنی گردون است که ابتدا قطعات مرغ همراه با ادویه، زعفران و سایر افزودنیهای مورد لزوم درآن ریخته میشود و پس از بسته شدن درب، هوای داخل مخزن توسط پمپ وکیوم تخلیه میگردد. سپس در شرایط خلاء ایجادشده، مخزن شروع به گردش مینماید. در این حالت، مواد افزودنی به داخل گوشت و قطعات مرغ نفوذ کرده و طعم دهی محصول نسبت به شرایط تولید سنتی بسیار بهتر انجام میگیرد.
تامبلر چیست؟
تامبلر دستگاهی است با مخزن گردان دارای خنک کننده، به همراه پمپ وکیوم که برای عمل آوری گوشت سفید و قرمز در صنایعی همچون فرآورده های گوشتی جهت تولید سوسیس و کالباس استفاده میشود. تفاوت دستگاه تامبلر با مرینیتور در دو نکته میباشد.