تامبلر چیست ؟
تامبلر دستگاهی است با مخزن گردان دارای خنک کننده، به همراه پمپ وکیوم که برای عمل آوری گوشت سفید و قرمز در صنایعی همچون فرآورده های گوشتی جهت تولید سوسیس و کالباس استفاده میشود. تفاوت دستگاه تامبلر با مرینیتور در دو نکته زیر میباشد:
- تامبلر در پروسه تولید به علت جدار حاوی مواد برودتی در اطراف مخزن، محصول را خنک نگه میدارد که مرینیتور فاقد این سیستم است.
- تامبلر در حین پروسه تولید،تا انتها اقدام به عمل وکیوم مینماید در حالی که مرینیتور ابتدا عمل وکیوم را انجام میدهد و سپس هنگام گردش مخزن،عمل وکیوم قطع میشود که این امر باعث میگردد شدت وکیوم در تامبلر چند دهم بیشتر از مرینیتور باشد.
نتیجه: محصول حاصله در تامبلر به جای ۱۲% ، حدوداً ۲۰% افزایش وزن می یابد و در عین حال خنک تر از مرینیتور است.
حال با توجه به موارد فوق چرا توصیه میشود از مرینیتور به جای تامبلر در تولید جوجه کباب استفاده شود؟
- افزایش وزن ۲۰% برای گوشت مرغ در تامبلر، بیش از حد لازم است و محصول تولید شده مناسب برای بسته بندی و سیخ زدن نمیباشد و مطمئناً با اعتراض مشتری مواجه میشود.
- برای عمل آوری گوشت مرغ در تامبلر،حداقل زمان موردنیاز حدوداً ۳۰ الی ۴۵ دقیقه است که در نتیجه اگر دستگاه فاقد سیستم خنک کننده باشد، محصول تولیدی در اثر ماساژ انجام شده گرم میشود و سپس در مراحل بعدی در فرآیند تولید سوسیس و کالباس، این موضوع موجب آب انداختن و خراب شدن محصول نهایی میگردد اما در تولید جوجه کباب توسط مرینیتور، زمان گردش مخزن ۷ الی ۱۰ دقیقه است که برای خنک نگهداشتن محصول در فرآیند تولید، توصیه میشود گوشت لخت شده و همچنین آب و مواد افزودنی از جمله آبلیمو و زعفران حل شده و غیره قبل از استفاده در دمای نزدیک به صفر درجه نگهداری شود. این امر موجب خنک ماندن محصول تا انتهای زمان کوتاه فرآوری میشود و در نتیجه نیازی به سیستم برودتی خنک کننده نیست. با عنایت به کلیه دلایل فوق، شرکت استیلا با وجود طراحی و تولید دستگاه تامبلر در مدلهای مختلف، به علت گران بودن و عدم نیازبه تامبر ، توصیه میکند برای عمل آوری جوجه کباب صرفاً از دستگاه مرینیتور استفاده شود.
- سایر تجهیزات مورد نیاز در سالن های قطعه بندی و بسته بندی مرغ به شرح ذیل میباشد:
۶-۱ تجهیزات کار : ترولی، میزکار، میزقصابی، میز بسته بندی، میز آبچکان، چرخ حمل سبد، چرخ حمل بار، قفسه توری دار، قفسه انجماد
۶-۲ تجهیزات بستهبندی: تاریخ زن، سلفون کش، شرینک پک
۶-۳ تجهیزات بهداشتی: ضدعفونی کننده چاقو، ضدعفونی کننده دست، چکمه شوی، دستشویی پدالی، آویز چکمه، سطل زباله پدالی
توجه: برای توضیح بیشتر در مورد تجهیزات فوق به سایت شرکت مراجعه شود.
در انتها لازم به ذکر است مدیران شرکت استیلا با سابقه ۲۵ ساله در زمینه قطعه بندی و بسته بندی مرغ و همچنین در ساخت ماشین آلات این صنعت، آمادگی دارند بهترین مشاوره را در راه اندازی واحد تولید یا حل معضلات مربوط در اختیار مشتریان محترم قرار دهند.