نقاله عمل آوری و قصابی مرغ:
عملکردکلی: انجام فرآیند قطعه بندی و بی استخوان کردن مرغ روی نقاله
این دستگاه متناسب با ظرفیت های مختلف طراحی می گردد و دارای یک نقاله اصلی است که در طرفین آن تعدادی استندهای تفلونی برای قصابی یا قطعه بندی مرغ قرار دارد. تعداد استندها متناسب با ظرفیت افزایش می یابد. روی نقاله اصلی، استپ هایی قرار داده شده است که کاربران پس از هر عملیات، قطعه را به قسمت بعدی منتقل می کنند و نقاله محصول را به جلو هدایت می کند. در کنار کاربران قیف هایی تعبیه شده که گوشت لخت شده یا قطعه چربی گیری و اصلاح شده را از طریق آن به نقاله زیرین دستگاه منتقل می گردد. در برخی از حالت های طراحی برای سهولت کار متناسب با ظرفیت و فضای سالن تولید، قطعات چربی گیری شده یا گوشت حاصله به نقاله ی فوقانی انتقال می یابد و از فضای زیر نقاله اصلی جهت ضایعات استفاده می شود.
کنار این نقاله در مراحل مختلف از دستگاه های قطعه بندی، پوستکن و شش کش استفاده می گردد. در ظرفیت های متفاوت، چیدمان دستگاه تفاوت می کند به عنوان مثال در تناژ تولید بالا، تفاله ران و سینه از هم جدا می باشد و متناسب با طراحی و تناژ تولید، تعداد دستگاه های قطعه بندی، پوستکن و شش کش متفاوت است. ضمناً در برخی موارد به علت کوچک بودن فضای سالن تولید یا تسهیل در انتقال اسکلت، تعداد طبقات افزایش می یابد.
مزایای نقاله عمل آوری مرغ:
الف) کاهش نیروی کار: از آنجا که روی این نقاله هریک از کاربران به طور تخصصی یک کار ثابت را انجام می دهند، این امر منجر به افزایش راندمان می گردد. علاوه بر این، به علت عدم نیاز به جابه جایی محصول و انتقال آن توسط نقاله، تعدادی از کارگران به اصطلاح وسط کار حذف می شوند که بر اساس تجربه این امر منجر به افزایش بهره وری،حداقل به میزان ۳۰% می گردد.
ب) کاهش بار آلودگی: به علت عدم جابه جایی محصول توسط سبد در مراحل مختلف و تفکیک قطعات از یکدیگر، بار آلودگی حاصل از تولید در این روش به شدت کاهش می یابد و این امر به خصوص در محصولاتی که به صورت تازه می بایست به بازار ارائه گردند، باعث افزایش مدت نگهداری محصول می گردد.