صادرات پای مرغ

تولید و عمل آوری پای مرغ به منظور صادرات، صنعت نسبتاً جدیدی است که در دو دهه اخیر در ایران رواج یافته است. پیش از آن اغلب پای مرغ حاصله از کشتارهای طیور به جز مقدار اندکی که به مصرف خوراک داخلی می رسید الباقی در واحدهای تبدیل ضایعات جهت خوراک طیور فرآوری می شد که این امر بازدهی سود بسیار کمی داشت.

چگونگی فرآوری پای مرغ

پای مرغ پس از حمل از کشتارگاه به واحد فرآوری در ۲ سالن مجزا عمل آوری می شود:
۱ – سالن اولیه (غیرتمیز)
در این سالن عملیات تخلیه، آماده سازی و پوستکنی پای مرغ انجام می شود و می بایست متناسب با ظرفیت پای مرغ ورودی، دارای سردخانه بالای صفر درجه و اتاقک ضایعات باشد.

کنترل کیفیت در صادرات پای مرغ

در صادرات پای مرغ پس از پوست کنی و پنجه زنی و شستشو توسط دستگاه فنیشر، محصول برای کنترل کیفیت نهایی به روی تسمه نقاله آب چکان و کنترل منتقل می شود تا کارگران پای مرغ های معیوب را جدا کرده و محصول فرآوری شده بی عیب به قسمت بسته بندی هدایت شود.

مشکلات تولید در فرآوری پای مرغ صادراتی
قسمت اول: (بار آلودگی)
بسیاری اوقات در تولید پای مرغ به منظور صادرات، مشکلاتی بروز می کند که در نهایت منجر به کاهش کیفیت و در نتیجه افت قیمت محصول پای مرغ می گردد. مهمترین این موارد افزایش بیش از حد مجاز بار آلودگی است. لازم به ذکر است که گاه این امر حتی باعث معدوم شدن کالا در کشور مبدا توسط مراجع و ناظرین بهداشتی می شود.

مشکلات تولید در فرآوری پای مرغ صادراتی
قسمت دوم : (رطوبت غیر استاندارد)

بسیاری اوقات در تولید پای مرغ به منظور صادرات، مشکلاتی بروز می کند که در نهایت منجر به کاهش کیفیت و در نتیجه افت قیمت محصول پای مرغ می گردد. در قسمت اول به افزایش بیش از حد مجاز بار آلودگی پرداختیم و در این قسمت در مورد رطوبت غیر استاندارد در بسته بندی توضیح خواهیم داد.

کاربرد تسمه نقاله (Conveyor belt)

یکی از مهم ترین ماشین آلات برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه جابجایی در صنعت، تسمه نقاله ها هستند. با استفاده از انواع تسمه های نقاله، کلیه جابجایی مواد اولیه، قطعات حین تولید و محصول نهایی که باعث هزینه های گزاف می شود به طور اتوماتیک انجام می پذیرد.

نبشی کناره جوی ویژه مشبک های روی جوی

در اغلب سالن­های مواد غذایی برای دفع پساب حاصل از تولید و همچنین شستشوی ماشین آلات و غیره معمولا در کف سالن جوی ­های سربازی احداث می­ گردد که نیاز به قراردادن درپوش­های متحرک دارند. در بسیاری از سالن های تولید برای این منظور لبه سنگ کف سالن و لبه سنگ کنار جوی را به ترتیبی کار می گذارند که مشبک به روی آن بنشیند و این کار کاملا غیر حرفه ای است زیرا پس از مدتی لبه سنگ ها به راحتی در اثر عبور و مرور می شکند و مشبک به خوبی روی آن مستقر نمی شود.

مشبک روی جوی

در بسیاری از سالن­های مواد غذایی برای دفع پساب حاصل از خطوط تولید و همچنین فاضلاب ناشی از شستشوی ماشین آلات و غیره، جوی­ های سرباز در کف سالن احداث می­نمایند که به منظور پوشش روی آن­ها از مشبک­های روی جوی استفاده می­شود. این مشبک­ها علاوه بر قاب دورشان که می­بایست حداقل از ورق ۳ میلیمتر باشد دارای دو نوع تسمه­ ی عرضی و طولی هستند که در هم کلاف شده و سپس جوش داده می­شوند.

بسته بندی مرغ

قسمت اول (تاریخچه)

قطعه ­بندی و بسته­ بندی مرغ در کشور ما، صنعت نوپایی است که در اوایل دهه ­ی هشتاد با تاسیس و راه ­اندازی فروشگاه­ های زنجیره ­ای شهروند و رفاه و … در ایران رونق گرفت. پیش از آن ابتدا برخی از مرغ ­فروشی ­ها در همان محل اقدام به خرد کردن مرغ می­ کردند اما واحدهای تولیدی مستقلی برای این کار وجود نداشت.

بسته بندی مرغ

قسمت دوم (مشکلات و معضلات)

   از جمله­ ی مهمترین معضلات این صنعت در عرصه­ ی بازار، قطعه کردن و بی­ استخوان کردن مرغ توسط مغازه­ های مرغ ­فروشی­ ها است که علاوه بر غیربهداشتی بودن به مانع بزرگی در رشد حجم بازار واحدهای تولیدی این رشته تبدیل شده است و جا دارد از طریق هماهنگی صنفی میان صاحبین صنعت و مذاکره با مسئولین سازمان دامپزشکی از این کار جلوگیری شود.

صفحه ۱ ، ۲ ، ۳