مرینیتور ( وکیوم ماساژور)
عملکرد کلی: فرآوری جوجه کباب از گوشت لخت شده و قطعات مرغ
این دستگاه دارای مخزنی گردون است که ابتدا قطعات مرغ همراه با ادویه، زعفران و سایر افزودنیهای مورد لزوم درآن ریخته میشود و پس از بسته شدن درب، هوای داخل مخزن توسط پمپ وکیوم تخلیه میگردد. سپس در شرایط خلاء ایجادشده،مخزن شروع به گردش مینماید. در این حالت، مواد افزودنی به داخل گوشت و قطعات مرغ نفوذ کرده و طعم دهی محصول نسبت به شرایط تولید سنتی بسیار بهتر انجام میگیرد.
دستگاه مرینیتور در دو مدل ۱۸ و ۵۰ کیلویی تولید میگردد که به طور معمول مدل ۱۸ کیلویی برای رستورانها، کترینگها و مدل ۵۰ کیلویی برای سالن های بسته بندی مرغ توصیه میگردد. البته در صورت سفارش مشتری در ظرفیت های بالاتر نیز قابل تولید میباشد.
مزایای دستگاه مرینیتور:
الف) افزایش وزن: از آنجا که در شرایط خلاء، نفوذ مواد افزودنی به داخل گوشت مرغ به میزان زیادی افزایش می یابد، این امر موجب افزایش حدوداً ۱۲% محصول میگردد که کاملاً دارای صرفه اقتصادی است و ارزشافزوده بالایی ایجاد مینماید.
ب) سرعت عمل آوری: در شرایط سنتی اگر بخواهیم موادافزودنی به داخل گوشت مرغ نفوذ کند، حداقل میبایست ۲۴ ساعت محصول در این مواد ماندگار شود تا جوجه کباب از طعم نسبتاً مناسبی برخوردار گردد اما با استفاده از دستگاه مرینیتور این امر ظرف مدت حداکثر ۱۵ دقیقه، با طعم بسیارعالی و ضریب نفوذ بالا انجام میگیرد.
ج) افزایش زمان ماندگاری محصول: در شرایط تولید توسط دستگاه مرینیتور، به علت حذف زمان ۲۴ ساعته نگهداری محصول در مواد افزودنی، این مدت به زمان مصرف محصول اضافه میشود و منجر به ماندگاری بیشتر جوجه کباب در زمان فروش میگردد.
د) کاهش مصرف مواد افزودنی: از آنجا که در شرایط سنتی میبایست گوشت مرغ به حالت تقریباً غرقاب در موادافزودنی قرار گیرد، پس از تفکیک جوجه کباب حاصله برای بسته بندی، دیگر این مواد قابل استفاده مجدد نمیباشد. اما در شرایط کار با دستگاه مرینیتور دقیقاً میزان موادمصرفی که قابل جذب به قطعات مرغ هستند مورداستفاده قرار میگیرد لذا این عمل باعث کاهش شدید مصرف موادافزودنی می گردد.
نکته: زمان لازم برای هر نوبت عمل آوری حداکثر ۱۵ دقیقه می باشد.
مرینیتور یا تامبلر؟ بسیاری از تولیدکنندگان جوجه کباب براساس یک فرض غلط تصور میکنند برای عمل آوری و تولید این محصول میبایست از تامبلر استفاده کنند.